Geschiedenis

Centrum voor cultuur en Participtie is een stichting voortgekomen uit de Vereniging de Oranje Horizon.

De Vereniging De Oranje Horizon is een vereniging die in december 2005 door een aantal vrijwilligers is opgericht. Vóór de oprichting werden er jarenlang op informele wijze activiteiten georganiseerd zoals kidsclub, diverse educatieve activiteiten en een jaarlijkse kamp. Met de oprichting van een rechtsgeldige vereniging kregen de activiteiten een betere structuur en continuïteit. Van de woningbouwvereniging Woonbron werd een kleine winkelruimte aan de Hooidrift 108 in Delfshaven gehuurd.

 

Verdere groei en continuïteit.

Na jaren van groei van de activiteiten van de vereniging is er behoefte ontstaan aan een grotere locatie waarin de activiteiten uitgevoerd konden worden. Ook om de activiteiten te waarborgen is besloten tot de oprichting van de stichting Centrum voor Cultuur en Participtie Rotterdam (CCPR).  

In 2013 is een voormalig basisschool aan de Albregt Engelmanstraat 43, Delfshaven-Rotterdam van de gemeente gehuurd. Na jaren van inzamelingen, benefiets en acties is een voormalig basisschoolgebouw van de gemeente op 30 december 2015 aangekocht. De locatie heeft een totale oppervlakte van 3400 m2 met een pand met een oppervlak van 700 m2.